Gruppmeny

Gruppmenyn består av förrätt, middag och efterrätt genomtänkt kombinerat.
Vi sätter samman havets goda på ett smakfullt harmoniskt vis.
Som tillbehör välj västerbottenost eller vitlöksbröd

Supéer

Räkans Meny

• Minstingen räkor – 100g färska räkor, serveras med bröd och aioli

• Räkans fisk och skaldjursgryta på husets vis, en upplevelse med sting, serveras med ris

• Crème brûlée

Pris: 495 kr

Babords Meny

• Charkuterier – kockens val av tre olika charkuterier

• Entrecôte med paprika-potatisgratäng och vitlökssmör

• Crème brûlée

Pris: 515 kr

Styrbords Meny

• Toast Skagen med löjrom

• Åtta-arms bläckfisk tillagad i vitt vin, vitlök och olivolja, serveras med “batata a murro”

• Chokladfondant med vaniljglass

Pris: 565 kr

Kaptens Meny

• Jätteräkor i citron och vitlökssås (lite het)

• Pasta Vongole – hjärtmusslor, vitlök, körsbärstomater, vitvin och linguini

• Friterad camembert med hjortronsylt

Pris: 535 kr

Vegetarisk meny

• Chèvre Chaud-sallad med rostade valnötter

• Mustig bön och grönsaksgryta, serveras med ris

• Sorbet (2 olika smaker som varieras efter kökets humör)

Pris: 395 kr

Jungfruns meny

• Hummersoppa spetsad med konjak

• Pasta Vongole – hjärtmusslor, vitlök, körsbärstomater, vitvin och linguini

• Friterad camembert med hjortronsylt

Pris: 500 kr

Jungmans meny

• Toast skagen med löjrom

• Räkans fisk och skaldjursgryta på husets vis, en upplevelse med sting, serveras med ris

• Crème brûlée

Pris: 495 kr

Skepparns meny

• Hummersoppa spetsad med konjak

• Åtta-arms bläckfisk tillagad i vitt vin, vitlök och olivolja, serveras med “batata a murro”

• Crème brûlée

Pris: 535 kr

Fördäckets Meny

• Toast Skagen med löjrom

• Entrecôte med paprika-potatisgratäng och vitlökssmör

• Crème brûlée

Pris: 525 kr


Dessa menyer och priser gäller om gruppen är större än 10 personer och ni förbeställer maten senast två vardagar innan middagen.


Skaldjur

Våra skaldjur finns alltid på menyn. Serveras med hembakat bröd, smör och aioli.

Lilla skaldjursfesten

Vi börjar med att duka fram färska räkor (Minstingen 100g). Sedan följer två ostron, vinkokta blåmusslor, 2 stycken kräftor samt en halv krabba eller ett ben från kamtjakrabban.

Pris: 435 kr / 675 kr (med kamtjatkakrabba-ben)

Stora skaldjursfesten

Vi börjar med att duka fram färska räkor (Minstingen 100g). Sedan följer två ostron, en halv hummer, vinkokta blåmusslor, 2 stycken kräftor samt en halv krabba eller ett ben från kamtjakrabban.

Pris: 630 kr / 870 kr (med kamtjakrabba-ben)

Skaldjursfesten Deluxe

Först börjar vi med våran goda hummersoppa därefter följer två ostron, våra färska räkor (Minstingen 100g), en halv hummer, vinkokta blåmusslor, 2 stycken kräftor samt en halv krabba eller ett ben från kamtjakrabban.

Pris: 760 kr / 1105 kr (med kamtjakrabba-ben)


Tillbehör

Västerbottenost

Pris: 45 kr

Vitlöksbröd

Pris: 45 kr

Vinpaket

Standard vinpaket

Ett glas vin till förrätten
Ett glas vin till huvudrätten
Ett glas dessertvin till efterrätten

Dessa är lite enklare viner anpassade efter varje rätt för att förhöja smakupplevelsen.

Pris: 250 kr

Uppgraderat vinpaket

Ett glas vin till förrätten
Ett glas vin till huvudrätten
Ett glas dessertvin till efterrätten

Dessa är lite finare och exklusivare viner som är speciellt utvalda för att maximera smakupplevelsen genom kombination mellan mat och vin.

Pris: 350 kr

När väder och vind gör det omöjligt att få fram färska skaldjur så kan vi bli tvungna att servera frysta alternativ — självklart av bästa kvalitet!