Matfiskarnas topp tre på Räkan Alla vet väl att fisk är nyttig mat. Men när det kommer till att skapa festmåltider gäller det att välja sort med omsorg. Här är Restaurang Räkans topp tre när det kommer till matfiskar.
Så gled räkmackan in på en räkmacka Räkor har ätits i vårt avlånga land under flera hundra års tid. Men det var först i mitten på förra seklet som räkmackan hittade hit. Det här är historien om räksmörgåsens uppkomst.
Hummer – koka, gratinera eller tillaga på grillen? En gång i tiden ansågs hummern vara skräpmat. I dag vet vi bättre. Här berättar vi hur men också varför du ska tillaga denna delikatess på flera olika sätt.
Rött, rosé eller rentav en öl till skaldjuren? Räkor och vitt vin brukar nämnas som ett klassiskt casanovaknep. Men det finns faktiskt stunder då rött, rosé och öl passar lika bra att servera till skaldjuren.
Därför är kungskrabban kungen av krabbor Kungskrabban har blivit en kändis från tv. Men det finns många andra orsaker till varför den verkligen är kungen av krabbor. Smaken på det delikata köttet är en!
Tre vanliga frågetecken om räkor Vi heter inte Räkan utan anledning. Lika länge som vår restaurang har funnits har den rosa tiofotingen varit vårt huvudnummer. Här är tre vanliga frågetecken som vi brukar få hjälpa våra räkfrossande gäster att räta ut.
Så upptäcker du ostronens fantastiska smaker Hur går man på ett ostron första gången? Och vad finns det för nya smakkombinationer att upptäcka för mer vana finsmakare? Här är ostrontips både till nybörjare och veteraner.
Musslor som inte öppnar sig går visst att äta Slänger du bort musslorna som inte öppnat sig i grytan? Gör inte det. Tron att slutna musslor är oätbara är bara en seglivad myt med seglivade musselmuskler.
Havskräfta eller signalkräfta – vad är skillnaden? Kräftan är en av våra mest uppskattade delikatesser – lika omtyckt i en krämig soppa som på kräftskivan. Men vilken kräfta ska man egentligen välja? Och vad är skillnaden mellan havskräfta och signalkräfta?
Hur svårt är det på en skala? En riktigt stor portion med färska västkusträkor, hembakt bröd, smör och aioli är en festmåltid utan dess like. Men många drar sig för att kalasa på räkor eftersom de tycker att de är allt för svåra att skala. Det vill vi sätta stopp för.