Matfiskarnas topp tre på Räkan

Alla vet väl att fisk är nyttig mat. Men när det kommer till att skapa festmåltider gäller det att välja sort med omsorg. Här är Restaurang Räkans topp tre när det kommer till matfiskar.

Så gled räkmackan in på en räkmacka

Räkor har ätits i vårt avlånga land under flera hundra års tid. Men det var först i mitten på förra seklet som räkmackan hittade hit. Det här är historien om räksmörgåsens uppkomst.

Tre vanliga frågetecken om räkor

Vi heter inte Räkan utan anledning. Lika länge som vår restaurang har funnits har den rosa tiofotingen varit vårt huvudnummer. Här är tre vanliga frågetecken som vi brukar få hjälpa våra räkfrossande gäster att räta ut.

Hur svårt är det på en skala?

En riktigt stor portion med färska västkusträkor, hembakt bröd, smör och aioli är en festmåltid utan dess like. Men många drar sig för att kalasa på räkor eftersom de tycker att de är allt för svåra att skala. Det vill vi sätta stopp för.